ДАМАСЦЕНА ЕООД

 

Адрес:с. Скобелево, ул. ПЪРВИ МАЙ №24

Телефон: 0876603706

E-mail:info@damascena.net
damascena@abv.bg

Web site: www.damascena.net

 

 

ЗА НАС

 

През 1991 година е създадена първата дестилерия в България - Дамасцена ЕООД. Към днешна дата тя продължава да е една от най-известните фирми в бранша. Дейността на фирмата е насочена към производството на етерични масла с качество на европейско ниво. фирмата е член на Българската Национална Асоциация  по етерични масла, парфюмерия и козметика и освен производството, осъществява и износ за Европа, САЩ и Япония. Произвеждат широк кръг от продукти, сред които се открояват Розовото масло, розова вода и Лавандуловото масло. Целият процес на производство се извършва по всички държавни и европейски стандарти с изключително строг контрол, благодарение на което се е и доказало качеството на продуктите. Друга важна част от производството са материалите от които се произвеждат етеричните масла, Дамасцена разполага със собствени насаждения - обширни поля, от които се избира цветът.

ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС ДАМАСЦЕНА

 

Освен Дестилерията компанията наскоро построи и етнографски комплекс, където всеки посетител може да разгледа от близо традициите в производство на етерични масла или музейната експозиция.


Дестилерията се състои от старинна част наречена "гюлапана", направена по данни за построяването й преди 340 години и съвременна дестилерия където може да се разгледа как в наши дни се извлича розовото масло. Освен производството, което може да бъде проследено, има и ресторант, в който всеки ще усети изцяло духа с вкусната кухня и уютна обстановка. Ресторанта предлага и организация на семейни и фирмени тържества и семинари.


Комплекса разполага и с магазин за етерични масла и други продукти, производство на дестилерията.

КОНТАКТИ

 

  • с. Скобелево, ул. ПЪРВИ МАЙ №24

Телефон: 0876603706

  • гр. Казанлък, ул. Петко Стайнов №12

Телефон: 0889 43 33 26

  • гр. Пловдив, ул. Д-р Чомаков №1

Телефон: 0876603706