notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/2219

СБАЛК КАРДИО ЦЕНТЪР ПОНТИКА

СБАЛК КАРДИО ЦЕНТЪР ПОНТИКА 

Адрес: гр. Бургас, ул. "Ст.Стамболов" № 73 в сградата на МБАЛ Бургас

Тел.: 056/893 860;

Факс:056/893 861;

E-mail:office@pontica.eu

Web site: www.pontica.eu

ЗА НАС

Не е важно само публичното признание. За нас е важно да работим за промяна на усещането на нашите пациенти всеки ден. Ние наричаме нашия начин да предоставяме грижи – ДА БЪДЕШ ПАЦИЕНТ НА ПОНТИКА!
Нашият начин да се грижим за пациентите ни вдъхновява да бъдем най-доброто място за работа, най-доброто място за прилагане на авангардна медицина и най-доброто място да получите медицинска помощ.
За да изберете "Понтика" като Вашето лечебно заведение, в което да получите високоспециализирана медицинска грижа, започнете с избора на някой от нашите утвърдени лекари.
Наша мисия е подобряване на здравето на тези, за които се грижим с отговорност за постигане на високи резултати във всичко, което правим. Нашата цел е да предлагаме качествени грижи и програми, които да определят стандартите на обществото, да надвишат очакванията на пациентите и да са предоствени по любезен, ефективен и достъпен начин.
Визията на Кардио Център “Понтика” е да бъде най-добрата специализирана болница на територията на държавата.
“Понтика” ще постигне тази позиция, като трансформира опита в областта на здравеопазването чрез изграждане на култура на грижите, качеството, обслужването, иновациите и високите медицински постижения.
“Понтика” ще бъде призната от служители, лекари, пациенти, доброволци и обществото като най-доброто място за работа, най-доброто място да се практикува медицина и най-доброто място за оказване на високоспецилизирана медицинска помощ.
“Понтика” е организация от хора, работещи заедно, за да предоставят грижи всеки ден за подобряване на здравето и благосъстоянието на онези, които лекуваме.
Изконните ценности на “Понтика” са почтеност, грижовност, иновативност и съвършенство.
Здравните услуги са едни от най-важните услуги, които ще изберете за себе си и своето семейството. Като потребители на здравни услуги, Вие имате възможност да решите къде да търсите лечение. Ние от “Понтика” сме се ангажирали да предоставяме здравно обслужване на най-високо ниво. Вие имате правото да очаквате високо качество на предоставените грижи от Вашия медицински екип.
Осигуряването на безопасността на пациентите изисква всички от “Понтика” да превърнат сигурността на пациента в приоритет. Докато нашите лекари, сестри, служители и доброволци се посветят на ежедневно осигуряване на най-добрите и най-безопасни грижи е от съществено значение и пациентите да станат активни и информирани в своя лечебен процес.

 

УСЛУГИ

 

- Кардиология
Отделението разполага с висококвалифицирани лекари и персонал. Инвазивната кардиология е авангардна и високотехнологична специалност. Тя включва поредица от процедури, които са златен стандарт в диагностиката и осигуряват ефективно и нетравматично лечение на повечето сърдечно-съдови заболявания.
При нас се лекуват пациенти с всички кардиологични и съдови заболявания, налагащи медикаментозно или интервенционално лечение – Исхемична  болест на сърцето - включително и най-тежката й проява, а именно:
* остър миокарден инфаркт
* клапни заболявания
* перикардити
* ритъмно - проводни нарушения
* артериална хипертония
* остра и хронична сърдечна недостатъчност
* патология на периферните артерии - включително стеснения на сънните и бъбречните артерии, артерио-венозни малформации
- Кардиохирургия
В отделението по „Кардиохирургия” на Кардио Център “Понтика” се прилага пълния обем сърдечна хирургия за възрастни:
* аортокоронарен байпас - както в условията на ЕКК /Екстракорпорално кръвообръщение или т.нар. апарат "сърце - бял дроб"/, така и на „биещо сърце” с използване на артериални съдове* клапно протезиране
* клапно съхраняващи операции
* обемредуциращи операции на лява камера, позволяващи по-добрата й функция и т.н.
Отделението поема и спешни състояния като инфаркт на миокарда, дисекация на аортата и др.
Сърдечно-съдовите заболявания причиняват най–висока смъртност в Европа, а България е на едно от водещите места на континента по смъртност от заболявания на сърцето. Сърдечно-съдовите заболявания често са причина за загуба на работоспособността и преждевременната смърт. Над 10 000 българи годишно претърпяват сърдечен инфаркт, като само 30 на сто се лекуват по съвременен начин чрез отпушване на засегнатата от инфаркта артерия. Най-често срещаните сърдечни заболявания, които подлежат на хирургично лечение са исхемичната болест на сърцето и клапните пороци.
Пациентите, страдащи от сърдечно съдови заболявания, стават все по-информирани, но въпреки това търсенето на специализирана помощ се отлага във времето, алармира д-р Димитър Николов – началник на отделението по Кардиохирургия на МБАЛ „Токуда Болница София” и консултант на Кардио Център “Понтика”. Според него навременната диагностика и контролът на сърдечните заболявания зависят основно от информираността на пациента и на неговия лекуващ лекар.
Ключова роля за модерното навременно лечение има тясната колаборация между кардиолози, инвазивни кардиолози и кардиохирурзи и наличието на отделение по Инвазивна кардиология, което осигурява по-висок стандарт за медицинското обслужване на сърдечно болните пациенти.
53-годишният Руси Стефанов от Сливен в деня на изписването си. Протезиране на възходящата аорта по повод дисекация на същата и смяна на аортната клапа с механична клапна протеза е операцията, която е претърпял в кардио център "Понтика".
На осмия ден след хирургичната интервенция той е в добра кондиция и здраве и приема последни напътствия от опериралия го сърдечен хирург доктор Якимов преди завръщането си вкъщи.
Дисекация на аортата е  най-сериозното спешно състояние в кардиохирургията, при което бързата диагностика и навременното лечение са ключови за спасяването на живота на пациента. Комбинирано с друга патология, както в случая с пациента Руси Стефанов,  е истинско предизвикателство пред кардиохирурзите.
- Образна диагностика
Клиниката по Образна диагностика към Кардио Център "Понтика" е мултидисциплинарна, тя включва в дейността си пълния обем от образно-диагностични модалности за диагностика на сърдечно-съдовите заболявания.
Лекарите, работещи в него са образни диагностици с доказан опит в специалности като спешна диагностика, компютърна томография, ултразвукова диагностика, интервенционална рентгенология.
Ние възприемаме грижата за пациента като наша основна задача. Всяко проведено изследване се интерпретира от специалист - образен диагностик, а резултатите се обсъждат съвместно с пациента. Наша цел и задача е всеки пациент да напусне отделението с готов резултат или проведена консултация, когато това е необходимо.
* 64 Слайсов мултидетекторен компютърен томограф;
* мобилен рентгенов апарат;
* ехокардиографски апарати.
- Спешна кардио помощ
Висококвалифицирният екип от медицински специалисти осигурява 24-часова спешна помощ за всички сърдчени заболявания като
* остър миокарден инфаркт
* нестабилна стенокардия
* аневризми
* дисекация на аортата
Кардио Център "Понтика" има възможност за реанимационен транспорт на болни в тежко състояние.
Съвременно оборудване на „Шокова зала” и стая за интензивно лечение.
24 часа в денонощието на разположение на нуждаещите се отспешна кардио помощ са екипите на Кардио Център "Понтика", които да се отзоват на посочения адрес след повикване на телефони