notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/271

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И СПОРТНА МЕДИЦИНА I ЕООД

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И СПОРТНА МЕДИЦИНА I ЕООД

Адрес: гр. Велико Търново, Стадион Ивайло, ул.Тодор Балина 2

Тел: 062/64 19 48;  062/64 19 46;

Факс:062/64 19 46;

E-mail: mcrsm.vt@abv.bg

Web site: www.zdrave-sport.com

ЗА НАС

Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – Велико Търново е медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ.Намира се в центъра на град Велико Търново, част е от елипсата на стадион „Ивайло”, като входа е откъм улица „Тодор Балина”.Центъра разполага със собствен паркинг.
Медицинският център има над 45-годишен опит в обслужването на активни спортисти, тъй като е правоприемник на Диспансер по спортна медицина – гр.Велико Търново.Натрупания опит в областта на функционалната диагностика, физическото развитие на подрастващите, биостимулирането , храненето на спортиста и спортния травматизъм е основа и на съвременната ни дейност в Кабинет по спортна медицина.
МЦРСМ консултира както активни спортисти, така и всички любители, неспортуващи, деца и възрастни.
МЦ има сключени договори с РЗОК през 2010 година за специалностите:
- физикална и рехабилитационна медицина;
- вътрешни болести;
- хирургия;
- акушерство и гинекология.
по които специалистите работят с направления към НЗОК.
В МЦРСМ има още – клинична лаборатория, зъболекарски кабинет, GP практики.
Всички предлагани прегледи, процедури и изследвания се извършват и срещу заплащане по утвърден ценоразпис.

РЕХАБИЛИТАЦИЯ

 

Рехабилитацията е процес свързан с възстановяване на функции в организма на човека, които по някаква причина са потиснати, намалели или са загубени.
За постигане целите на рехабилитацията най-често се използват физикални средства като апаратна физиотерапия, гимнастика- активна и пасивна, масажи, водолечение и пр.
Физикалните лечебни средства са естествени - слънце, климат, вода, лечебна кал, минерални води, движение и пр., и изкуствени / преформирани/ - електричество, магнитно поле, ултразвукова енергия, лазер и пр.
Лечебното действие на физикалната терапия се дължи на това , че енергията на приложения физикален фактор се поглъща от организма , преобразува се в мястото на прилагане и активира различни биохимични процеси. Използваната енергия може да действа в различни стуктури – кожа, подкожна тъкан, мускули, кости и др. , като предизвиква местна реакция, активираща целия организъм.Тази реакция зависи от изходното състояние на пациента.По време на лечебния курс състоянието се променя и това понякога налага промени в назначените процедури.
Физиотерапията е част от комплексното лечение на множество заболявания от почти всички клинични специалности и има редица предимства:
- физикалните средства нямат странични ефекти поради наличието на приспособителни реакции спрямо тях в организма;
- осигуряват по-леко протичане и скъсяват срока на лечение на болестите и травмите
- предпазват от усложнения при различни заболявания, операции и травми;
- имат трениращо въздействие, което може да се ползва за профилактика на заболявания;
- не натоварва организма с химични вещества, а активира собствените му възстановителни механизми;
- изгодна е и в икономически аспект;
- може да се ползва многократно и продължително време.

 

СПОРТНА МЕДИЦИНА

 

Ако сте активен спортист /състезател/ спортната медицина е важна част от живота ви!
Спорта подлага организма на спортуващия на най-големия стрес, който човека може да понесе .
Състезателния спорт е разновидност на физическия труд и е модел на максималната човешка физическа работоспособност Тази максимална физическа работоспособност се осъществява само в условията на състезателния спорт и само при наличие на предхождащ тренировъчен процес.
При активно спортуващите, спортно медицинския преглед решава няколко задачи:
- Оценява общото здравословно състояние на лицето – спортиста трябва да е клинично здрав, за да понесе натовареното си ежедневие – интензивни тренировки, лагер-сборове, състезания, семейни и социални изисквания, учебна или тренировъчна дейност.
- Оценката на физическия работен капацитет на активно спортуващия и определяне на зоните на работоспособност дават насоки за водене на тренировъчния процес.
- Храненето на спортиста
- Възстановяване
- Спортен травматизъм.
Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – Велико Търново има 45- годишна история в обслужване на активно спортуващите.
Познаваме грижите и радостите на спортисти и треньори.

МЕТОДИКА

Искате ли да се чувствате по-добре в тялото си , да го използвате без ограничение и болка?
В МЦРСМ сме разработили собствени методики за физиолечение, резултат на опита ни и модерната апаратура, с която работим, включвайки естествени съставки като: поморийска луга, торф, билки, прополис и пр. при:
-ортопедични и травматологични заболявания – комплексна рехабилитация при навяхване и изкълчване на стави , счупване кости на крайниците и трупа; след операции на стави и кости, след продължително обездвижване, при вродени и придобити отклонения на опорно двигателния апарат – плоскостъпие, гръбначни изкривявания и др.
-заболявания на нервната система- дископатия, радикулит, плексит, невралгия, паретични увреди, слединсултни състояния и др.
-гинекологични заболявания – повлияват се благоприятно възпалителни процеси в малкия таз, хронични аднексити, състояния след гинекологичини операции, физиолечението е важна част от комплексното лечение на безплодието.
-Урологични заболявания – хроничен простатит, състояния след операции за предотвратяване на срастванията.
-Хирургични заболявания – хемороиди, състояния след хирургични операции- ускорява въстановяването, профилактика на сраствания и други усложнения, лечение на рани, белези, разширени вени и др.
-УНГзаболявания – остър и хроничен синуит, отит, фарингит, ларингит, бронхит и пр.

 

ДЕЙНОСТИ

 

- Апаратна физиотерапия
- Кинезитерапия
- Фитнес програми
- Лечебна гимнастика
- Масаж
- Тангентор
- Функционални изследвания на сърдечно-съдовата система
- Тестове за физически работен капацитет
- Периодичен медицински преглед
- Удостоверения за картотекиране
- Анализ на телесен състав
- Антропометрия
- Плантография
- Консултации по биостимулиране
- Консултации по възстановяване
- Обслужване на състезания
- Превръзки
- Сваляне на конци
- Инжекции
- Малка хирургия
- Ехография
- Цитонамазка
- Биопсия / тъкан за изследване/