БГ ХАУС ЕООД - луксозни сглобяеми къщи

БГ ХАУС ЕООД - луксозни сглобяеми къщи

Адрес: гр. Брацигово, ул" Никола Вапцаров" №23

Тел.: 03552/31 86;

Моб.тел.: 0878/932 292;  0878/924 966;

E-mail:factory@houses-bg.com

Web site: www.houses-bg.com

ЗА НАС

Фирма БГ ХАУС ЕООД е основана през 1992 от господин и госпожа Илиеви, които започват това свое предизвикателство в малък дърводелски цех. С годините производството се разраства, отдадеността на ръководството е голяма и през 1997г. е реализирана първата сглобяема къща. В днешни дни, малкият цех се е превърнал в голяма, функционираща фабрика, разположена върху 20000м2 площ, от които 10000м2 застроена и персонал от 30 души. Обособен е затворен цикъл на производство, който позволява качествен контрол от първоначалната суровина, до крайния продукт. Фабриката се намира в град Брацигово (4579), в близост до Пловдив и на 130км югозападно от София. Семейно управлявана, фирмата има за цел да предлага висококачествени услуги и продукти, да развива нови дейности, да обновява технологиите си и да удовлетворява изискванията на Клиентите си.
Нашите сертификати
- ISO 9001:2008, от 2003г. без прекъсване;
- FSC сертификат, за използваната от нас дървесина;
- CE-маркировка за произвежданата от нас фасадна дограма;

ПРОДУКТИ

БГ ХАУС ЕООД ви предлага готови продукти, които могат да се монтират от наш екип, но голяма част от тях може да се монтират и от вас. Произвеждаме мебели и индивидуални изделия от масивна дървесина. Съобразяваме се с предоставените от вас планове и спазваме точно вашите изисквания.
Нашите продукти:
- фасадна дограма от масивна дървесина ;
- вътрешна дограма;
- подови настилки;
- външна и вътрешна обшивка;
- модулни къщи;
- мебели;
- стълби;

-дограма за ниско ефективни къщи;

-луксозна дървена дограма;

УСЛУГИ

Ние предлагаме:
- изпълнение на сглобяеми къщи и сгради по индивидуален проект, съобразени с персоналните изисквания на Клиентите;
- професионално отношение и съвети при избора на материали за строителството;
- проучване и консултация за доброто изолириане на Вашата сглобяема къща /сграда;
- качествен контрол по време на производството и професионален монтаж на строителния обект;
- отговорност и лична отдаденост на ръководството на фирмата през целия процес на строителството;
- строителство на сглобяеми сгради, които отговарят на изискванията за Енерго-ефективност;
- възможност да се строи както в България, така и в други страни от Европейския съюз;
- Ако това Ви звучи интересно, не се колебайте да се свържете с нас.

КЪЩИ

БГ ХАУС ЕООД се стреми към непрекъснато усъвършенстване и от 1997г насам, когато построихме първата сглобяема къща, преминахме през много и различни еволюционни периоди, които днес ни извеждат напред, като фирма която строи Пасивни и енерго ефективни къщи и сгради.

През Май 2013 построихме сглобяема индустриална сграда, с почти 12м премостване, без допълнителни подпори. Дизайна беше предоставен от Инвеститора, както и подробни конструктивни планове, които спазихме при произвoдството и в последствие, при монтажа. Резултата е: сграда, с професионално предназначение, енерго ефективна, със страхотен дизайн, която отговори напълно на изискванията и очакванията на Клиента.
През Август 2012 построихме сглобяема Пасивна къща, в Гаутинг – Германия. Осмоъгълната форма на сградата, както и метода на строителство (скелетно-гредова контструкция) бяха истинско предизвикателство за ръковоството и монтажния тим на „БГ ХАУС“. За архитектите на къщата (студио АРХЕ), основна цел беше сградата да отговори на стандарта „Passivhaus” и да премине успешно теста за въздухонепроницаемост на сградата. Е, тази къща е вече факт! Успешно построена и успешно преминала теста за въздухонепроницаемост, тя вече се обитава от собствениците, които се радват на изключителен комфорт.
През Октомври 2012 построихме сглобяема Ниско-енергийна къща, в Лион – Франция. Къщата е по дизайн на Клиента, построена от нашата фирма, и в последствие бе сертифицирана като Ниско-енергийна. Преди производството й, детайлно бяха уточнявани вида на изолациите и съответните им дебелини, за да се постигне добра изолация на сградната обвивка. В същото време френско бюро, специализирано в термично обследване на сградите и тяхното сертифициране, се зае с изчисленията свързани с бъдещото енергопотребление на къщата, така че да се поректира правилно и в последствие да защити необходимите изисквания и да бъде сертифицирана. Теста за въздухонепроницаемостта бе преминат успешно. Бе проведено и обследване на сградата с термична камера.
Всъщност това, което искаме да Ви обясним е, че всичко е възможно да се построи, просто ни кажете какво искате Вие, а на нас е отговорността да бъде изпълнено качествено и отговорно!

ВИДОВЕ КЪЩИ

Стандарт „Passivhaus“:
Стандартът „Passivhaus“ има няколко задължителни изисквания, на които трябва да отговарят сградите:
Специфична нужда от енергия за отопление и вентилация не повече от 15kWh/m2 годишно.
Общо потребление на сградата за всички нужди не повече от 120kWh/m2 годишно.
ВъзДухо проницаемостта на сградата трябва да е не по-голяма от 0,6 пъти нейния обем при разлика в наляганията на въздуха вътре и вън от 50 Ра (n50 ≤ 0.6 /час) при 50 Pa (N/m²)
Предимства:
* По-ниски сметки за отопление, въпреки растящата цена на петрола;
* Комфорт и здравословна среда на обитаване, контролирана влажност на въздуха;
* По-високо ниво на комфорт – постоянство на вътрешната температура;
* Икономически оправдан строителен стандарт;
* Устойчиво строителство;

Ниско-енергийни къщи/сгради
Енерго ефективна къща е сграда, която използва по-малко енергия от типичните сгради. Оптимизацията на енерго потреблението не е новост, но е нещо за което се говори все повече и повече. Днес, съществуват пет основни категории енерго ефективни сгради:
- ниско енергийни сгради;
- пасивни сгради;
- нулево-енергийни сгради;
- автономни сгради (сгради, които нямат сметки за отопление)
- позитивно-енергийни сгради;
Глобална дефиниция за ниско-енергийните сгради няма. Всяка страна е създала свои собствени стандарти. Най-общо, ниско-енергийната сграда потребява наполовина по-малко енергия от стандартните сгради или от 20 kWh/m² на година до 50 kWh/m² на година. Ниско-енергийните сгради се отличават със супер изолация, енергийно ефективни прозорци, ниски нива на инфилтрация на въздух и вентилация с рекуператор.


ТЕХНОЛОГИИ

Всяка фирма има „свой“ начин на строителство и макар понякога това да изглежда по един и същи начин, разлики има, и то съществени. Така че, когато избирате своя строител, обърнете внимание на всички детайли, задавайте въпроси, за да разберете максимално в подробности строителната технология, която ще бъде приложена по време на производството и в последствие при строителството.
Тук, ще се опитаме да Ви обясним нашата технология при основните елементи: подова конструкция на кота 0 /тогава когато говорим за дървена подова конструкция, върху бетонови пояси или блокчета/; конструкция стени; конструкция покрив/таван.
Важно: „БГ ХАУС“ не се ограничава в използването само на един вид изолации. Можем да ви предложим различни видове като: минерално-стъклена вата, каменна вата, растителна вата или вата от дървесни фибри. Дебелината на конструктивните елементи е индикативна, но това не означава че не можем да правим по-дебели или по-тънки конструкции. Съобразяваме се винаги с индивидуалните планове и изисквания. Паро бариерата, като задължителен и много важен елемент за въздухонепроницаемостта на сградата не е показана в детайлите, но това не означава че не се използва. Същото и важи за хидро бариерата при монтажа на външна обшивка.

- Въздухонепроницаемост
Едно от основните изисквания и при Пасивните, и при Ниско-енергийните сгради е въздухонепроницаемост на сградната обвивка. За тази цел, използването на висококачествена паро-бариера, нейното добро заскочване, както и правилния монтаж на дограма, с всички необходими елементи за уплътняване на фуги, е важно за постигане на крайните резултати. При преминаването на тръби през сградната обвивка е задължително използването на въздухоуплътняващи маншони. Към момента „БГ ХАУС“ е построила две къщи - Пасивна и Ниско-енергийна, които бяха подложени на тест за въздухонепроницаемост, както и на обследване с термо камера. И в двата случая, тестовете бяха успешни.

РАЗШИРЕНИЯ / РЕНОВИРАНЕ

„БГ ХАУС“ ЕООД предлага изпълнението на разширения към съществуващи сгради, както и реновиране на такива. Даваме ви възможност да разширите жилищното пространство или да реновирате къщата, в която живеете в момента. Това което ни е необходимо са планове и уточняване на детайли, за да ви направим точна оферта. Сглобяемото строителство дава възможност да произведем, доставим и монтираме бързо всяко разширение, което вие желаете.
- Разширения на сгради
Няма невъзможни неща – можем да изпълним, това което желаете – да построим до съществуваща сграда или да надградим такава. Новата част от сградата ще бъде изпълнена съгласно нормите за енерго ефективност. Завървашването от вън и от вътре е изцяло съобразено с вашите изисквания.
- Реновиране на сгради
Може ли стара сграда да бъде реновирана? Отговорът е – ДА. Можем да направим външна или вътрешна допълнителна изолация, според възможностите на самата сграда. Можете да смените дограмата си с ниско-енергийна, от което да спечелите както от загубата на топлина, така и да получите по-добра шумо-изолация. Направете това което искате, ние ще го изпълним!