notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/5961

БГ ХАУС ЕООД - луксозни сглобяеми къщи

БГ ХАУС ЕООД - луксозни сглобяеми къщи

Адрес: гр. Брацигово, ул" Никола Вапцаров" №23

Тел.: 03552/31 86;

Моб.тел.: 0878/932 292;  0878/924 966;

E-mail:factory@houses-bg.com

Web site: www.houses-bg.com

ЗА НАС

Фирма БГ ХАУС ЕООД е основана през 1992 от господин и госпожа Илиеви, които започват това свое предизвикателство в малък дърводелски цех. С годините производството се разраства, отдадеността на ръководството е голяма и през 1997г. е реализирана първата сглобяема къща. В днешни дни, малкият цех се е превърнал в голяма, функционираща фабрика, разположена върху 20000м2 площ, от които 10000м2 застроена и персонал от 30 души. Обособен е затворен цикъл на производство, който позволява качествен контрол от първоначалната суровина, до крайния продукт. Фабриката се намира в град Брацигово (4579), в близост до Пловдив и на 130км югозападно от София. Семейно управлявана, фирмата има за цел да предлага висококачествени услуги и продукти, да развива нови дейности, да обновява технологиите си и да удовлетворява изискванията на Клиентите си.
Нашите сертификати
- ISO 9001:2008, от 2003г. без прекъсване;
- FSC сертификат, за използваната от нас дървесина;
- CE-маркировка за произвежданата от нас фасадна дограма;

ПРОДУКТИ

БГ ХАУС ЕООД ви предлага готови продукти, които могат да се монтират от наш екип, но голяма част от тях може да се монтират и от вас. Произвеждаме мебели и индивидуални изделия от масивна дървесина. Съобразяваме се с предоставените от вас планове и спазваме точно вашите изисквания.
Нашите продукти:
- фасадна дограма от масивна дървесина ;
- вътрешна дограма;
- подови настилки;
- външна и вътрешна обшивка;
- модулни къщи;
- мебели;
- стълби;

-дограма за ниско ефективни къщи;

-луксозна дървена дограма;

УСЛУГИ

Ние предлагаме:
- изпълнение на сглобяеми къщи и сгради по индивидуален проект, съобразени с персоналните изисквания на Клиентите;
- професионално отношение и съвети при избора на материали за строителството;
- проучване и консултация за доброто изолириане на Вашата сглобяема къща /сграда;
- качествен контрол по време на производството и професионален монтаж на строителния обект;
- отговорност и лична отдаденост на ръководството на фирмата през целия процес на строителството;
- строителство на сглобяеми сгради, които отговарят на изискванията за Енерго-ефективност;
- възможност да се строи както в България, така и в други страни от Европейския съюз;
- Ако това Ви звучи интересно, не се колебайте да се свържете с нас.

КЪЩИ

БГ ХАУС ЕООД се стреми към непрекъснато усъвършенстване и от 1997г насам, когато построихме първата сглобяема къща, преминахме през много и различни еволюционни периоди, които днес ни извеждат напред, като фирма която строи Пасивни и енерго ефективни къщи и сгради.

През Май 2013 построихме сглобяема индустриална сграда, с почти 12м премостване, без допълнителни подпори. Дизайна беше предоставен от Инвеститора, както и подробни конструктивни планове, които спазихме при произвoдството и в последствие, при монтажа. Резултата е: сграда, с професионално предназначение, енерго ефективна, със страхотен дизайн, която отговори напълно на изискванията и очакванията на Клиента.
През Август 2012 построихме сглобяема Пасивна къща, в Гаутинг – Германия. Осмоъгълната форма на сградата, както и метода на строителство (скелетно-гредова контструкция) бяха истинско предизвикателство за ръковоството и монтажния тим на „БГ ХАУС“. За архитектите на къщата (студио АРХЕ), основна цел беше сградата да отговори на стандарта „Passivhaus” и да премине успешно теста за въздухонепроницаемост на сградата. Е, тази къща е вече факт! Успешно построена и успешно преминала теста за въздухонепроницаемост, тя вече се обитава от собствениците, които се радват на изключителен комфорт.
През Октомври 2012 построихме сглобяема Ниско-енергийна къща, в Лион – Франция. Къщата е по дизайн на Клиента, построена от нашата фирма, и в последствие бе сертифицирана като Ниско-енергийна. Преди производството й, детайлно бяха уточнявани вида на изолациите и съответните им дебелини, за да се постигне добра изолация на сградната обвивка. В същото време френско бюро, специализирано в термично обследване на сградите и тяхното сертифициране, се зае с изчисленията свързани с бъдещото енергопотребление на къщата, така че да се поректира правилно и в последствие да защити необходимите изисквания и да бъде сертифицирана. Теста за въздухонепроницаемостта бе преминат успешно. Бе проведено и обследване на сградата с термична камера.
Всъщност това, което искаме да Ви обясним е, че всичко е възможно да се построи, просто ни кажете какво искате Вие, а на нас е отговорността да бъде изпълнено качествено и отговорно!

ВИДОВЕ КЪЩИ

Стандарт „Passivhaus“:
Стандартът „Passivhaus“ има няколко задължителни изисквания, на които трябва да отговарят сградите:
Специфична нужда от енергия за отопление и вентилация не повече от 15kWh/m2 годишно.
Общо потребление на сградата за всички нужди не повече от 120kWh/m2 годишно.
ВъзДухо проницаемостта на сградата трябва да е не по-голяма от 0,6 пъти нейния обем при разлика в наляганията на въздуха вътре и вън от 50 Ра (n50 ≤ 0.6 /час) при 50 Pa (N/m²)
Предимства:
* По-ниски сметки за отопление, въпреки растящата цена на петрола;
* Комфорт и здравословна среда на обитаване, контролирана влажност на въздуха;
* По-високо ниво на комфорт – постоянство на вътрешната температура;
* Икономически оправдан строителен стандарт;
* Устойчиво строителство;

Ниско-енергийни къщи/сгради
Енерго ефективна къща е сграда, която използва по-малко енергия от типичните сгради. Оптимизацията на енерго потреблението не е новост, но е нещо за което се говори все повече и повече. Днес, съществуват пет основни категории енерго ефективни сгради:
- ниско енергийни сгради;
- пасивни сгради;
- нулево-енергийни сгради;
- автономни сгради (сгради, които нямат сметки за отопление)
- позитивно-енергийни сгради;
Глобална дефиниция за ниско-енергийните сгради няма. Всяка страна е създала свои собствени стандарти. Най-общо, ниско-енергийната сграда потребява наполовина по-малко енергия от стандартните сгради или от 20 kWh/m² на година до 50 kWh/m² на година. Ниско-енергийните сгради се отличават със супер изолация, енергийно ефективни прозорци, ниски нива на инфилтрация на въздух и вентилация с рекуператор.


ТЕХНОЛОГИИ

Всяка фирма има „свой“ начин на строителство и макар понякога това да изглежда по един и същи начин, разлики има, и то съществени. Така че, когато избирате своя строител, обърнете внимание на всички детайли, задавайте въпроси, за да разберете максимално в подробности строителната технология, която ще бъде приложена по време на производството и в последствие при строителството.
Тук, ще се опитаме да Ви обясним нашата технология при основните елементи: подова конструкция на кота 0 /тогава когато говорим за дървена подова конструкция, върху бетонови пояси или блокчета/; конструкция стени; конструкция покрив/таван.
Важно: „БГ ХАУС“ не се ограничава в използването само на един вид изолации. Можем да ви предложим различни видове като: минерално-стъклена вата, каменна вата, растителна вата или вата от дървесни фибри. Дебелината на конструктивните елементи е индикативна, но това не означава че не можем да правим по-дебели или по-тънки конструкции. Съобразяваме се винаги с индивидуалните планове и изисквания. Паро бариерата, като задължителен и много важен елемент за въздухонепроницаемостта на сградата не е показана в детайлите, но това не означава че не се използва. Същото и важи за хидро бариерата при монтажа на външна обшивка.

- Въздухонепроницаемост
Едно от основните изисквания и при Пасивните, и при Ниско-енергийните сгради е въздухонепроницаемост на сградната обвивка. За тази цел, използването на висококачествена паро-бариера, нейното добро заскочване, както и правилния монтаж на дограма, с всички необходими елементи за уплътняване на фуги, е важно за постигане на крайните резултати. При преминаването на тръби през сградната обвивка е задължително използването на въздухоуплътняващи маншони. Към момента „БГ ХАУС“ е построила две къщи - Пасивна и Ниско-енергийна, които бяха подложени на тест за въздухонепроницаемост, както и на обследване с термо камера. И в двата случая, тестовете бяха успешни.

РАЗШИРЕНИЯ / РЕНОВИРАНЕ

„БГ ХАУС“ ЕООД предлага изпълнението на разширения към съществуващи сгради, както и реновиране на такива. Даваме ви възможност да разширите жилищното пространство или да реновирате къщата, в която живеете в момента. Това което ни е необходимо са планове и уточняване на детайли, за да ви направим точна оферта. Сглобяемото строителство дава възможност да произведем, доставим и монтираме бързо всяко разширение, което вие желаете.
- Разширения на сгради
Няма невъзможни неща – можем да изпълним, това което желаете – да построим до съществуваща сграда или да надградим такава. Новата част от сградата ще бъде изпълнена съгласно нормите за енерго ефективност. Завървашването от вън и от вътре е изцяло съобразено с вашите изисквания.
- Реновиране на сгради
Може ли стара сграда да бъде реновирана? Отговорът е – ДА. Можем да направим външна или вътрешна допълнителна изолация, според възможностите на самата сграда. Можете да смените дограмата си с ниско-енергийна, от което да спечелите както от загубата на топлина, така и да получите по-добра шумо-изолация. Направете това което искате, ние ще го изпълним!