РОСА АД

 

ПРОИЗВОДСТВО НА РАФИНИРАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - РОСА АД

Адрес: град Попово, ул. Алеко Константинов №4

Телефон: 0608 47991
Факс: 0608 47957

Е–mail : rosa_ad@rosa.bg

Web site: www.rosa.bg

ЗА НАС

Още от 1918 година е известно предприятието като Олио Доневи, добре познато с производството на слънчогледово масло. Тогава фабриката е работила в примитивни производствени условия - слънчогледовото семе се е изпичало в ламаринена тава, а след това с дървена преса е изцеждано маслото. С напредване на времето и технологиите предприятието се е модернизирало и усъвършенствало. 

Роса е основана през 1991 година като търговско дружество, а през 1997 е приватизирана и регистрирана като частно акционерно дружество - Роса АД. Компанията се занимава основно с производство на растителни масла без екстракция. Притежава три площадки - една производствена база и две складови бази. Производствената база е добре оборудвана с технологична линия за влаготермична обработка, филтриране и пресоване на студените масла. Работи с механизирани линии за бутилиране, инсталации за рафиниране и лаборатория за контрол на производството.
Роса АД работа с голям екип от високо квалифицирани кадри - работници, ръководители и специалисти, които непрестанно повишават квалификацията и уменията си.
В Роса АД се извършва производство на сурови и рафинирани слънчогледови масла, производство на кюспе (експелер), брикети от слънчогледова люспа, филтърна утайка, отпадни продукти като мастни киселини, утайки и други. Друга дейност на компанията е преработка на сурово масло и слънчогледово семе на ишлеме.

 

ПРОИЗВОДСТВО

 

  • ПРОИЗВОДСТВО НА РАФИНИРАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - наливни и бутилирани сурови, рафинирани слънчогледови масла
  • ПРОИЗВОДСТВО НА СТУДЕНО ПРЕСОВАНО НЕРАФИНИРАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО РОСА - извлича се от висококачествени белени слънчогледово семе чрез технологията на студено пресоване (изцеждане), без загряване и без химична преработка. Следва естествено утаяване и изключително фина филтрация, богато на витамин Е, с високо съдържание на омега-6 и омега-9 незаменими мастни киселини, ценен източник е на лецитин и витамин А.
  • ПРОИЗВОДСТВО НА БРИКЕТИ ОТ СЛЪНЧОГЛЕДОВА ЛЮСПА - Екобрикети Роса, произведени само и единствено и от слънчогледова люспа, технологичен отпадък при производството на олио.
  • ПРОИЗВОДСТВО НА СЛЪНЧОГЛЕДОВ ЕКСПЕЛЕР РОСА - получава се при извличането на мазнините от маслодайните семена, при пресоване с винтови преси, без екстракция
  • ПРОИЗВОДСТВО НА РИБАРСКО КЮСПЕ - използва се при риболов и приготвянето на различни захранки.

 

КОНТАКТИ

Администрация и управление и Производствена база :
Адрес: град Попово, ул. Алеко Константинов №4
e–mail : rosa_ad@rosa.bg

Телефонна централа: 0608 4 79 91
Факс: 0608 4 79 57

Складова база 1
Адрес: град Попово – Южна промишлена зона , над стара жп гара

Складова база 2
Адрес: град Попово , ул. Генерал Прохоров №1

Elena GmbH Germany, Munich / Grossmarthalle / Scheiftlarnstrasse 8 / UGM 1/
+49 152 3684 9706 Атанас Иванов сделки в
Германия, Австрия и Швейцария,
ivanov.atanas@web.de