notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/3489

СОЛАРЕНТЪРПРАЙЗ ООД

 

СОЛАРЕНТЪРПРАЙЗ ООД

Адрес: гр. София , ж.к Стрелбище, ул. Твърдишки проход 15, офис 13-14

Тел.: 02/942 71 35;  02/942 71 36;

Моб.тел.: 0888/619 755;  0886/210 977;

E-mail:info@solarenterprise.bg

Web site: www.solarenterprise.bg

ЗА НАС

СоларЕнтърпрайз ООД е основана през 2010 г. от трима предприемачи с европейско образование и значителен опит във водещи корпоративни организации в Европа. СоларЕнтърпрайз ООД е Български EPC&M (Проектиране, Строителство,изграждане и Поддръжка) изпълнител на фотоволтаични проекти. Ние сме системни интегратори на поликристални, силициеви и тънкослойни модулни технологии и вносител/търговец на фотоволтаични слънчеви системи, с глобална мрежа от подизпълнители и обширно портфолио от продукти. Нашата всеобхватна корпоративна цел е да предложим слънчева енергия на конкурентни цени в дългосрочен план и да създадем реална алтернатива на атомната енергия. Ние предлагаме гъвкави технологични решения, които са поддържани от нашата ефективна и надеждна логистична подготовка. Всичко това съчетаваме с широк спектър от консултантски услуги по отношение на системната оптимизация и финансиране под формата на интегриран пакет от услуги.
Нашата мисия е да интегрираме технологии за възобновяема енергия и да ги изпълняваме стъпка по стъпка с проекти, които са икономически и технологично успешни и екологично устойчиви.
Нашата визия е да направим  производство на енергия достъпно, като  допринесем за светлото бъдеще с новаторството, интегритет, сървиз, работа в екип, талант и амбиции.
Ние сме страстни борци за екологична промяна на енергийния пазар. Чрез ангажимента си създаваме стойност за нашите клиенти, партньори, служители и всички хора по света.
Предложение с добавена стойност
Да направим слънчевата енергия, която е ресурс за който не се дължи концесия, достъпна за всеки потребител като интегрираме устойчиво фотоволтаични енергийни решения.
Конкурентно предимство
Бърза технологична имплементация на най-новите технологични решения, предлагани от фотоволтаичната промишленост по света.

 

ПРОДУКТИ

 

СоларЕнтърпрайз ООД избра портфолио от продукти, които ще станат основа за развитие на високо ефективни фотоволтаични системи.
Ние предлагаме различни конвенционални силициево-базирани продукти, произвеждани от водещи световни фотоволтаични производители като REC Group, Suntech Solar и LDK Solar, но също така вярваме в тънкослойни слънчеви модули, произведени от Canadian Solar.
Инверторите и решенията за отдалечено наблюдение, които ние предлагаме, са произведени от лидерите на пазара, Kaco New Energy и Fronius International.
Кабелите и съединителите, които предлагаме, са предназначени за оптимално предаване на произведената енергия от високо ефективните слънчеви енергийни системи.

 

УСЛУГИ

 

СоларЕнтърпрайз ООД е търговец на едро на соларни модули, инвертори, компоненти и цялостни системи в съответствие с търсенето на българския пазар. Ние предлагаме пълна гама от услуги за изграждане на фотоволтаични системи. От консултация за покрив или земи, обстоен анализ, слънчев одит, административна помощ, идеен проект, пълно проектиране, бизнес план по мярка 311 и 312 до финансова помощ, доставка и монтаж на слънчевата централа. Целия този път, ние ще изминем за Вас. Нашите инженери интегрират системите ни по стандарт на ЕС, след което предлагаме контрол и поддръжка на инвестицията.
- Консултации и обстоен анализ
СоларЕнтърпрайз ООД извършва предпроектно проучване, като неразделна част от всеки проект. Ние изработваме система на базата на потребностите на нашите клиенти, статистика и анализи. Успехът на всеки проект зависи от първоначалното проучване. В нашата компания разполагаме с екип от висококвалифицирани инженери, обучени от нашите партньори и доставчици на модули, инвертори и конструкции, които ще ви съветват и помогнат за реалното изграждане на вашия проект за максимална доходност.
Някои от основните стъпки са:
• Първоначална консултация на обекта спрямо исканията на собственика
• Анализ на покрива или земята
• Оценка и проучване за осъществимост на проекта
• Технически проект за система позиции
• Препоръка на модули, инвертори, структури и компоненти.
• Изготвяне на работни проекти
- Администрация
СоларЕнтърпрайз ООД предлага подкрепа на своите клиенти за целия административен процес - от закупуване на земя през смяна на статута и строително разрешително до кандидатстване по мярка 311 и 312 и включване в електроразпределителната мрежа.
- Проектиране
СоларЕнтърпрайз ООД предлага на своите клиенти пълна проектантска услуга, за която се изискват сложни технически и икономически концепции за постигане на оптимален дизайн на слънчевата централа, за да се гарантира най-висока доходност. Нашият проектантски екип работи в тясно сътрудничество с клиентите си за намиране на оптимални решения, които ще бъдат идеално адаптирани на място. Проект мениджър ще бъде назначен за подкрепа на клиента във всички технически и търговски дела от първа стъпка до включване в мрежата.
Ние съветваме всяка система да бъде планирана и проектирана поотделно, така СоларЕнтърпрайз ООД може да гарантира безпроблемна инсталация, последователност, висока ефективност и крайна удовлетвореност на клиента.
Проектирането включва:
• Архитектурен проект
• Технологичен проект
• Електро проект
• ПБЗ
• Травопост
• Геодезия
• Гръмозащита
• Ел. Трасе
• Мониторинг и Контрол
• Слаботокови инсталации
- Финанси
СоларЕнтърпрайз ООД се радва да помага на своите клиенти при финансиране на проекти! Ние си сътрудничим с национални и международни финансови институции и банки. При нужда ще вземем активно участие в подкрепата на нашите клиенти с подготовката на необходимите финансови ресурси.
По искане на клиента ние ще се свържем с потенциални инвеститори още в най-ранен етап на проекта, за да разгледаме възможностите за финансиране. Още по време на идейния проект ние сме сигурни, че нашите фотоволтаични централи във всичките им аспекти ще отговарят на изискванията на банките и финансовите институции за банково кредитиране. Ние с удоволствие ще поемем комуникацията с финансовите институции за нашите клиенти, която често е много технически и повлияни от рисковото мислене на банките.
- Подбор и доставка
СоларЕнтърпрайз ООД има значителни взаимоотношения на глобалния слънчев пазар, които ни дават възможност да работим директно с водещите международни доставчици и да ги представляваме на българския пазар. Ние сме дистрибутори на световни ключови компании в производството на модули и инвертори, които ни дават възможност за разработваме висококачествени и надеждни фотоволтаични системи за българския пазар.
- Разработване и внедряване
СоларЕнтърпрайз ООД е под влиянието на квалифицирани и опитни инженери, които разработват и след това внедряват системите. Нашите инженери са информирани за всички новости в индустрията и се стараят да ги прилагат в нашите системи.
- Експлоатация, мониторинг и поддръжка
СоларЕнтърпрайз ООД ще бъде с Вас през целия път на работа и след това ще наблюдава и поддържа Вашата система. Ние ще правим редовни посещения, за да обслужваме Вашата система, което е част от нашата подкрепа за клиентите. Обслужването включва визуална проверка на модулите и инверторите, почистване на филтрите и извършване на необходимите ремонти. Освен това, ние ще извършим подновяване на компоненти, ако е необходимо, както се изисква от закона или определен от застрахователната компания, и се проверява от електроразпределителните компании. Периодичността на поддръжката зависи от местоположението и се съгласува предварително с клиента. Ние предлагаме на нашите клиенти дългосрочни договори за 10 или за 20 години.

 

PV СИСТЕМИ

 

Основното изискване за създаването на една соларна инсталация за слънчева енергия е да има  директно  и достатъчно слънцегреене без засенчване на парцел или покрив. СоларЕнтърпрайз ООД предлага фотоволтаични системи, които са адаптивни към различни видове пространства, с които разполагате.
Фотоволтаичните системи се класифицират в съответствие с  техните функционални и оперативни изисквания,  съставни конфигурации, както и начина, по който оборудването е свързано към други източници на енергия и електрически товари. Двете основни класификации на координатната мрежа са: свързани системи и самостоятелни системи. Фотоволтаичните системи могат да бъдат проектирани да осигуряват постоянен ток и/или услуги на захранване. Системите могат да работят свързани или независими от енергийната мрежа и могат да бъдат свързани с други енергийни източници и системи за съхранение на енергия.
Типът на системите са, както следва:
- Фотоволтаична система, свързана към електроразпределителната мрежа;
- DC самостоятелна система;
- AC самостоятелна система;
- Хибридна система;
- Жилищна покривна система;
Изграждане на фотоволтаична система на съществуващ покрив е подходящо и практично начинание. Покривните системи са административно облагодетелствани и не се нуждаят от инвестиране в парцели и земя. Особеността на покривните конструкции е в това, че всеки покрив е различен и поради тази причина СоларЕнтърпрайз ООД ще проектира индивидуално Вашата PV система.
Търговски покриви
СоларЕнтърпрайз ООД ще Ви помогне да изградите фотоволтаична система върху Вашия търговски покрив и ще гарантира рентабилността, надеждността и стабилността на инвестицията:
Какъвто и покрив да имате на вашата търговска сграда, ние можем да изградим възобновяем енергиен източник, който ще помогне на бизнеса Ви в дългосрочен план. Най-често срещаните покриви са плоски и скатни.
Възможността за използване на равна повърхност за изграждане на фотоволтаична система позволява поставянето на модули в съответствие с най-изгодния вариант, без да е необходимо да се вземе под внимание действителната ориентация на сградата. Необходимо е внимателно проектиране на конструкцията и професионално инсталиране на системата. Не трябва да се подценява и изборът на продукт, който пряко влияе на  ефективността и рентабилността на бъдещия проект.
Ние сме в състояние да интегрираме фотоволтаична система в различни архитектурни структури, което има няколко предимства, като:
• Естетика
• Ергономия
• Икономии
Фотоволтаични системи на ЗЕМЯ
СоларЕнтърпрайз ООД предлага изграждане на малки, средни и големи наземни  фотоволтаични централи. Ние предлагаме пълна доставка и инсталация на соларни системи. Ние предлагаме решения, съобразени с Вашите индивидуални предпочитания и изисквания, без значение дали инсталацията включва труден терен или комплекс от променлив маршрут, ние ще интегрираме вашата PV система.
СоларЕнтърпрайз ООД използва наземни конструкции, изцяло собразени с предлаганите от нас PV модули и инвертори. Имаме различни решения на конструкциите, което позволява адаптирането им на различни места - дори и при неравни терени.
За собственици на покриви и земи
СоларЕнтърпрайз ООД предоставя възможността на всеки собственик на жилищен покрив, търговски покрив или земя шансът да генерира "зелена" енергия, за чисто бъдеще.
СоларЕнтърпрайз ООД изгражда всякакви соларни проекти в България. Ние  търсим да  наемем жилищен  или търговск покрив и/или земя според нашите критерии. В някои случай, ние можем да предприемем и партньорство с цел изграждане на стабилна и надеждна фотоволтаична система.