notice
  • Simple Image Gallery PRO Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

ИВЦ БЪЛГАРИЯ 4 ЕООД

 

ИВЦ БЪЛГАРИЯ 4 ЕООД

Адрес: гр. Добрич, ул. Батак 4

Тел.: 058/84 90 07;

Факс:058/84 90 09;

E-mail:sv.dimitrova@iw-concepts.com

Web site: www.windfarm-krasen-dol.bg

ЗА НАС

Българското дружество ”ИВЦ България 4” ЕООД е основано през 2007 година и е компанията, разработваща проект „Вятърен парк Красен дол”. Именно то ще притежава всички необходими лицензи и разрешителни за изграждането и експлоатацията на парка. ”ИВЦ България 4” ЕООД е собственост на Innovative Wind Concepts GmbH – компания, базирана в Германия с предмет на дейност изготвяне на проекти и изграждане на соларни и вятърни паркове в Централна и Източна Европа.
През декември 2010 ”ИВЦ България 4” ЕООД получи сертификат за инвестиция клас ”А”, издаден от Българската Агенция за инвестиции. Сертификатът за инвестиция клас “А” е създаден с цел да се поощрят чуждестранните инвеститори в България от по-значим мащаб (над 20 мил.лева), осигурявайки им множество привилегии. Преди получаването на сертификата, всяка компания преминава през щателно проучване от страна на Българската агенция за инвестиции. Това гарантира, че само утвърдени инвеститори със сериозни инвестиционни планове ще да бъдат сертифицирани.
Innovative Wind Concepts GmbH:
IWC предлага проектиране, изграждане и финансиране на проекти за соларни и вятърни паркове на територията на Цетрална и Източна Европа. IWC разполага с мотивиран, всеотдаен и високо квалифициран персонал както в централния офис на фирмата в Хузум,Германия, така и във филиала на компанията в Добрич,България.
IWC е основана през 2006 година като джойнтвенчър между WKN AG и Siemens Project Ventures GmbH и в момента се представлява от филиалите си в България и Румъния. Други пазари, към които IWC проявява интерес, са Прибалтийските страни, Хърватска, Сърбия и други страни от Цетрална и Източна Европа.
WKN AG е от пионерите в индустрията, свързана с вятърната енергетика. Компанията изготвя проекти, финансира, изгражда и оперира вятърни паркове от 1990 година. Към днешна дата WKN AG е реализирала проекти за над 1 050 MW инсталирани мощности в Германия, Европа и САЩ.
Siemens Project Ventures GmbH е филиал на Siemens Financial Services и съответно на Siemens AG. Създадена през 1994 година като дъщерна фирма за развитие и инвестиции в сферата на инфраструктурата, здравеопазването и енергийната индустрия, днес компанията притежава енергийни активи, представлявящи мощности от няколко хиляди MW.