notice
  • Simple Image Gallery PRO Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

ДИ ВЕН ЕООД

ДИ ВЕН ЕООД 

Адрес: гр. Лом, ул. Лудовико Миланези №11

Телефон: 0971 661 70;  0971 668 28;

Факс:0971 668 28;  0971 640 47;

E-mail: office@di-ven.bg

Web site:www.di-ven.bg


ЗА НАС

Фирма “ДИ ВЕН” ЕООД е създадена през 1991 г. Основен предмет на дейността на фирмата е производството на електро- и мотокари, сервизиране и доставка на резервни части за кари. Фирмата разполага със собствена производствена база и има изградена сервизна мрежа в страната. Има разработена собствена конструкция електрокари, които успешно продава в страната и чужбина.
Във фирмата работят висококвалифицирани инженери, монтьори, заварчици, стругари и др., които отговарят на изискванията на длъжността и професията, която изпълняват. Фирмата има много клиенти от страната и чужбина, като 90% от продукцията е за чужбина: Русия, Полша, Унгария, Германия, Румъния, Италия, Украйна, Беларус и др.
Фирма “ДИ ВЕН” успява да задържи своите основни клиенти и да разширява своите контакти, тъй като предлага висококачествени продукти, отговарящи на европейските изисквания и стандарти. По-голямата част от компонентите, които вграждаме са български, но по желание на клиента или за постигане на определени параметри и качество, се вграждат вносни компоненти: импулсни регулатори ZAPI, Sevcon и PG Drive и гуми Марангони, профили Hoesch, двигатели AMRE и др.
Фирмата осигурява техническо обслужване, гаранционен и следгаранционен сервиз на карите закупени от нея, доставка и пускане в експлоатация на новозакупените кари при желание на купувача, доставка на резервни части на преференциални цени и изкупуване на стари кари, които подлежат на ремонт.
Предвид изключително голямата конкуренция на вътрешния и външния пазар, целта на фирмата е да подобри и обогати гамата на произвежданите машини и по този начин да привлече нови клиенти не само от страната, но и от чужбина. 

СЕРВИЗ

Фирмата осигурява техническо обслужване, гаранционен и следгаранционен сериз на карите в следните направления:

  • Доставка, а при желание на купувача, и пускане в експлоатация на новозакупените кари.
  • Безплатно извършване два технически прегледа в рамките на гаранционния период.
  • Отстраняване всички повреди възникнали в гаранционния период за своя сметка в рамките на 24 часа от датата на обявяването. В случай, че повредата е по-сложна, фирмата предоставя безвъзмездно подобна машина за експлоатация до отстраняване на повредата на гаранционната машина.
  • Предлага следгаранционнен сервиз на карите, доставка на резервни части на преференциални цени и изкупуване на стари кари, които подлежат на ремонт.

 

ПРОДУКТИ

  • Електрокари високоповдигачи

Фамилията триопорни и четириопорни електроповдигачи, марка „Заубер", са с товароподемност 1,25 т; 1,6 т; 2 т. Тя прави впечатление със своята ком­пактност и елегантен дизайн. Безспор­ните предимства на тези машини са го­лямата маневреност, надеждните агре­гати, високата степен на ергономичност, лесната експлоатация при обслужване.
Задвижването на електроповдигачите „Заубер" става с два броя редуктори, планетарен тип, постояннотокови. Това задвижване определя малкия радиус на завой, благодарение на т.н. „електрически диференциал".
Шаси - заварена стоманена конс­трукция, изпитана с най-съвременните методи на тензометрията. То осигурява надеждно закрепване на всички агрегати и е с гаранция за здравина и износоустойчивост на машината.
Хидравлична система - гъвкави съединения, тип DKO, осигуряват надеждно уплътнение при високо налягане. Помпеният хидроагрегат е общ за хидравличната система и сервоуправлението. Разпределението на хидропотоците става чрез приоритетен клапан. Уплътненията на всички цилиндри са производство на фирмите MERKEL или BUSAK+SHAMBAN.
Управление - леко и безопасно, осъществява се чрез сервоуправление, тип HKUS, което е свързано с хидроцилиндър - рейка при триопорните или цилиндър с двустранно изнасяне при четириопорните електроповдигачи
Електрическа система - електрическата инсталация работи с напрежение от 48 V и оперативни вериги 24 V. Електрозахранването става от акумулаторната батерия с капацитет от 400 Аh при товароподемност 1,25 т.; 500 Аh при товароподемност1,6 т. и 600 Аh при 2 т.
Импулсните регулатори осигуряват плавно регулиране на скоростта както на тяговите, така и на помпения електродвигател при минимален разход на енергия.
Вградените микропроцесори позволяват програмиране на функции по предварително зададени от клиента параметри. Използват се следните типове регулатори: ZAPI, Sevcon – SC2000, Curtis – 1209D.Подемно устройство - изпълнява се във варианти Simplex, DUPLEX и TRIPLEX с височина на повдигане от 2,8 до 5,2 m.
Използва се профил НOESH и ла­герни ролки LiBe, които осигуряват стабилно и плавно движение на товара при минимална хлабина между ролката и профила.
Работното място на водача е с от­лична ергономия и осигурява лесна и продължителна експлоатация. Регулируемата в зависимост от мястото на водача седалка, регулируемата кор­милна колона, настройването на нак­лона на кормилото, удобното разпо­ложение на управлението на всички контролни уреди създават възможности за приятна работа за всеки водач.
Опции: интегриран виличен изравнител, пълен комплект осветление HELLA, супереластични гуми, зумер за задния ход, огледала за обратно виждане, зарядно устрой­ство за батерията.diven

  • Електроплатформи и самосвали

Платформеният електрокар е предназначен за превоз на единични и пале­тизирани товари по равни или леко наклонени пътища с твърда настил­ка, предимно за вътрешнозаводски, складов и гаров транспорт, за транспортни операции на пристанища, аерогари, хотели, спортни, тури­стически и търговски комплекси. Електрокарът работи при температура на околната среда от - 25°С до + 40°С и влажност на въздуха 80% при + 20°С.Шасито - е заваръчна конструкция, изработена от [- профили и листова стомана, на което са монтирани основните уредби и възли на електрокара. Тегличът е отделен от шасито и се захваща с четири болта към него.
Двигателният мост е разположен в задната част на електрокара и е еластично окачен върху шасито посредством два комплекта листови ресо­ра. Състои се от два полукартера, в които е лагерувано главното преда­ване комбинирано с диференциален механизъм и са прикрепени чрез пресова връзка и щифтове ръкавите. Върху ръкавите са лагерувани главините на ходовите колела.Спирането се осъществява посредством две сервоспирачки. Към спирачните барабани чрез колесни болтове и гайки се монтират джан­тите на колелата.
Главното предаване е двустепенно, с цилиндрични зъбни колела с наклонени зъби и диференциал. Въртящият момент от диференциала към главините се предава чрез полуваловете.
Двигателният мост се задвижва от тягов електродвигател.
Управляемият мост е окачен към шасито на електрокара посредством един шарнирен лагер и една вертикално плъзгаща се кулиса, при което за еластични елементи се използуват два кухи гумени ресора. Гредата на моста е заваръчна конструкция, съставена от две еднакви ковани вилки с напречни стабилизиращи наклони на осите на отворите за шенкелните болтове, носеща средна част от огъната ламарина и заварени два носача и две уши от плоска стомана. За по-добра стабилизация на управляемите колела е реализиран и надлъжен наклон, посредством завъртане на целият мост спрямо шасито. Напречният кормилен привод е симетричен шестзвенен лостово-шарнирен механизъм, като за подвижните шарнири се използуват ябълковидни съединения. Възможно е изпълнение с хидросервоуправление, като в този случай управляемият мост се изпълнява с двустранно изнасящ се цилиндър. Помпеният агрегат с мощност 1,25 kW се разполага в задната част на шасито, под товарната платформа.
Уредба управление в комбинация с мост управляем осигурява мини­мален външен радиус на завой на електрокара, като усилието във волана не превишава 20 кг, при минимална устойчива скорост на движение. Състои се от кормилна колона с волан, лост с шлицев отвор и надлъжна щанга с две ябъковидни съединения.
Спирачната уредба осигурява работното и аварийно спиране на електрокара с крачна-работна и ръчна-установителна спирачки, които се задействуват независимо една от друга. Спираеми са само задните двига­телни колела с вградени хидравлични челюстни серво спирачки, задействащи се от колесните спирачни цилиндри, посредством налягането получено от главния спирачен цилиндър (ГСЦ) при натискане на спирачния педал и действието на лостовия механизъм свързан с буталто на ГСЦ. Чрез издърпване на лоста на ръчната спирачка посредством спирачното въже и лостов механизъм, механично се задействуват спирачните челюсти на сервоспирачките.
Командната уредба се състои от команден педал свързан с команд­ния орган на импулсния регулатор.
Електрическата уредба на електрокара се състои от тягова акумулаторна батерия , тягов електродвигател с пос­ледователно възбуждане , импулсен регулатор за плавно и с мини­мални загуби регулиране на скоростта на тяговия електродвигател, лине­ен контактор и реверсивни контактори, апаратура за управ­ление в командните вериги, апарати за контрол – моточасовник и индика­тор за състоянието на акумулаторната батерия, звукова и светлинна сигнализация.
Присъединяването на електрическата уредба към акумулаторната батерия става чрез щепселно съединение. За аварийното изключване на електрическата уредба е предвиден авариен прекъсвач.
Задвижването на електрокара става при включен ключ за командни и сигнални вериги, при включен превключвател към крачната спирач­ка (изключена крачна спирачка), включен превключвател към седалка­та (водач върху седалката) и натиснат педал на командния орган.
Степента на зареденост на акумулаторната батерия се сигнализира от идикатор, свързан с електронен модул. Индикаторът има стрелка, която се премества от дясно наляво (зелено,жълто,червено поле на скала­та) . Когато стрелката достигне края на зеленото поле (съответствуващо на 75% разреждане на батерията), един светлинен мигащ сигнал върху идикатора предупреждава, че електрокарът работи на "резервна енергия". Това е моментът на оптималното разреждане и е необходимо да се замени бате­рията или да се зареди. Ако на машината се постави недозаредена батерия, индикаторът отразява състоя­нието на зареденост на предидущата батерия. Затова батерията трябва да е напълно заредена.
Осветителната инсталация включва: предни пътепоказетели и габарити, челни фарове, задни комбинирани осветителни тела ( пътепоказетели, габарити ) и стоп-светлина.
Силовата верига е защитена от силов предпазител, оперативните вериги към регулатора имат отделен предпазител, а всяка от осветителните и сигналните вериги е защитена със собствен предпазител.

  • Влекачи и ремаркета

Влекачът е предимно за вътрешнозаводски, складов и гаров транспорт, за транспортни операции на пристанища, аерогари и търговски комплекси, предназначен е за превоз на ремаркета по равни или леко наклонени пътища с твърда настил¬ка. Електрокарът работи при температура на околната среда от - 25°С до + 40°С и влажност на въздуха 80% при + 20°С.Нормално композицията се комплектова с ремаркета за 2 т товароносимост както следва:
ЕТ 508 – 2 бр.
ЕТ 513 – 4 бр.
ЕТ 515 – 6 бр.

  • Подвижна товарна рампа

Рампата е моделирана и конструирана да извършва различни товаро-разтоварни дейности между две нива от земята към друга платформа (най-често камион).
Подвижната товарна рампа представлява заварена стоманена конструкция от профили и тръби, покрита със специална ламарина, осигурена срещу подхлъзване.
Състои се от следните части: ходова част, на която са монтирани бандажни колела и два броя цилиндри, които променят положението на платформата посредством ръчната хидравлична помпа.
На предния край на рампата, от двете страни, са монтирани конзоли, върху които са прикрепени вериги с куки, служещи за захващане на платформата към транспортното средство, а в задната част е монтиран теглич с верига, служещ за транспортирането на рампата с електрокар или мотокар.