notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/4777

ДИ ВЕН ЕООД

ДИ ВЕН ЕООД 

Адрес: гр. Лом, ул. „Хаджи Димитър” 64

Тел.: 0971/661 70;  0971/668 28;

Факс:0971/668 28;  0971/640 47;

E-mail: office@di-ven.bg

Web site:www.di-ven.bg

ЗА НАС

Фирма “ДИ ВЕН” ЕООД е създадена през 1991 г. Основен предмет на дейността на фирмата е производството на електро- и мотокари, сервизиране и доставка на резервни части за кари. Фирмата разполага със собствена производствена база и има изградена сервизна мрежа в страната. Има разработена собствена конструкция електрокари, които успешно продава в страната и чужбина.
Във фирмата работят висококвалифицирани инженери, монтьори, заварчици, стругари и др., които отговарят на изискванията на длъжността и професията, която изпълняват. Фирмата има много клиенти от страната и чужбина, като 90% от продукцията е за чужбина: Русия, Полша, Унгария, Германия, Румъния, Италия, Украйна, Беларус и др.
Фирма “ДИ ВЕН” успява да задържи своите основни клиенти и да разширява своите контакти, тъй като предлага висококачествени продукти, отговарящи на европейските изисквания и стандарти. По-голямата част от компонентите, които вграждаме са български, но по желание на клиента или за постигане на определени параметри и качество, се вграждат вносни компоненти: импулсни регулатори ZAPI, Sevcon и PG Drive и гуми Марангони, профили Hoesch, двигатели AMRE и др.
Фирмата осигурява техническо обслужване, гаранционен и следгаранционен сервиз на карите закупени от нея, доставка и пускане в експлоатация на новозакупените кари при желание на купувача, доставка на резервни части на преференциални цени и изкупуване на стари кари, които подлежат на ремонт.
Предвид изключително голямата конкуренция на вътрешния и външния пазар, целта на фирмата е да подобри и обогати гамата на произвежданите машини и по този начин да привлече нови клиенти не само от страната, но и от чужбина. 

СЕРВИЗ

Фирмата осигурява техническо обслужване, гаранционен и следгаранционен сериз на карите в следните направления:
- Доставка, а при желание на купувача, и пускане в експлоатация на новозакупените кари.
- Безплатно извършване два технически прегледа в рамките на гаранционния период.
- Отстраняване всички повреди възникнали в гаранционния период за своя сметка в рамките на 24 часа от датата на обявяването. В случай, че повредата е по-сложна, фирмата предоставя безвъзмездно подобна машина за експлоатация до отстраняване на повредата на гаранционната машина.
- Предлага следгаранционнен сервиз на карите, доставка на резервни части на преференциални цени и изкупуване на стари кари, които подлежат на ремонт.

 

ПРОДУКТИ

- Електрокари високоповдигачи
Фамилията триопорни и четириопорни електроповдигачи, марка „Заубер", са с товароподемност 1,25 т; 1,6 т; 2 т. Тя прави впечатление със своята ком­пактност и елегантен дизайн. Безспор­ните предимства на тези машини са го­лямата маневреност, надеждните агре­гати, високата степен на ергономичност, лесната експлоатация при обслужване.
Задвижването на електроповдигачите „Заубер" става с два броя редуктори, планетарен тип, постояннотокови. Това задвижване определя малкия радиус на завой, благодарение на т.н. „електрически диференциал".
Шаси - заварена стоманена конс­трукция, изпитана с най-съвременните методи на тензометрията. То осигурява надеждно закрепване на всички агрегати и е с гаранция за здравина и износоустойчивост на машината.
Хидравлична система - гъвкави съединения, тип DKO, осигуряват надеждно уплътнение при високо налягане. Помпеният хидроагрегат е общ за хидравличната система и сервоуправлението. Разпределението на хидропотоците става чрез приоритетен клапан. Уплътненията на всички цилиндри са производство на фирмите MERKEL или BUSAK+SHAMBAN.
Управление - леко и безопасно, осъществява се чрез сервоуправление, тип HKUS, което е свързано с хидроцилиндър - рейка при триопорните или цилиндър с двустранно изнасяне при четириопорните електроповдигачи
Електрическа система - електрическата инсталация работи с напрежение от 48 V и оперативни вериги 24 V. Електрозахранването става от акумулаторната батерия с капацитет от 400 Аh при товароподемност 1,25 т.; 500 Аh при товароподемност1,6 т. и 600 Аh при 2 т.
Импулсните регулатори осигуряват плавно регулиране на скоростта както на тяговите, така и на помпения електродвигател при минимален разход на енергия.
Вградените микропроцесори позволяват програмиране на функции по предварително зададени от клиента параметри. Използват се следните типове регулатори: ZAPI, Sevcon – SC2000, Curtis – 1209D.
Подемно устройство - изпълнява се във варианти Simplex, DUPLEX и TRIPLEX с височина на повдигане от 2,8 до 5,2 m.
Използва се профил НOESH и ла­герни ролки LiBe, които осигуряват стабилно и плавно движение на товара при минимална хлабина между ролката и профила.
Работното място на водача е с от­лична ергономия и осигурява лесна и продължителна експлоатация. Регулируемата в зависимост от мястото на водача седалка, регулируемата кор­милна колона, настройването на нак­лона на кормилото, удобното разпо­ложение на управлението на всички контролни уреди създават възможности за приятна работа за всеки водач.
Опции: интегриран виличен изравнител, пълен комплект осветление HELLA, супереластични гуми, зумер за задния ход, огледала за обратно виждане, зарядно устрой­ство за батерията.diven

- Електроплатформи и самосвали
Платформеният електрокар е предназначен за превоз на единични и пале­тизирани товари по равни или леко наклонени пътища с твърда настил­ка, предимно за вътрешнозаводски, складов и гаров транспорт, за транспортни операции на пристанища, аерогари, хотели, спортни, тури­стически и търговски комплекси. Електрокарът работи при температура на околната среда от - 25°С до + 40°С и влажност на въздуха 80% при + 20°С.
Шасито - е заваръчна конструкция, изработена от [- профили и листова стомана, на което са монтирани основните уредби и възли на електрокара. Тегличът е отделен от шасито и се захваща с четири болта към него.
Двигателният мост е разположен в задната част на електрокара и е еластично окачен върху шасито посредством два комплекта листови ресо­ра. Състои се от два полукартера, в които е лагерувано главното преда­ване комбинирано с диференциален механизъм и са прикрепени чрез пресова връзка и щифтове ръкавите. Върху ръкавите са лагерувани главините на ходовите колела.Спирането се осъществява посредством две сервоспирачки. Към спирачните барабани чрез колесни болтове и гайки се монтират джан­тите на колелата.
Главното предаване е двустепенно, с цилиндрични зъбни колела с наклонени зъби и диференциал. Въртящият момент от диференциала към главините се предава чрез полуваловете.
Двигателният мост се задвижва от тягов електродвигател.
Управляемият мост е окачен към шасито на електрокара посредством един шарнирен лагер и една вертикално плъзгаща се кулиса, при което за еластични елементи се използуват два кухи гумени ресора. Гредата на моста е заваръчна конструкция, съставена от две еднакви ковани вилки с напречни стабилизиращи наклони на осите на отворите за шенкелните болтове, носеща средна част от огъната ламарина и заварени два носача и две уши от плоска стомана. За по-добра стабилизация на управляемите колела е реализиран и надлъжен наклон, посредством завъртане на целият мост спрямо шасито. Напречният кормилен привод е симетричен шестзвенен лостово-шарнирен механизъм, като за подвижните шарнири се използуват ябълковидни съединения. Възможно е изпълнение с хидросервоуправление, като в този случай управляемият мост се изпълнява с двустранно изнасящ се цилиндър. Помпеният агрегат с мощност 1,25 kW се разполага в задната част на шасито, под товарната платформа.
Уредба управление в комбинация с мост управляем осигурява мини­мален външен радиус на завой на електрокара, като усилието във волана не превишава 20 кг, при минимална устойчива скорост на движение. Състои се от кормилна колона с волан, лост с шлицев отвор и надлъжна щанга с две ябъковидни съединения.
Спирачната уредба осигурява работното и аварийно спиране на електрокара с крачна-работна и ръчна-установителна спирачки, които се задействуват независимо една от друга. Спираеми са само задните двига­телни колела с вградени хидравлични челюстни серво спирачки, задействащи се от колесните спирачни цилиндри, посредством налягането получено от главния спирачен цилиндър (ГСЦ) при натискане на спирачния педал и действието на лостовия механизъм свързан с буталто на ГСЦ. Чрез издърпване на лоста на ръчната спирачка посредством спирачното въже и лостов механизъм, механично се задействуват спирачните челюсти на сервоспирачките.
Командната уредба се състои от команден педал свързан с команд­ния орган на импулсния регулатор.
Електрическата уредба на електрокара се състои от тягова акумулаторна батерия , тягов електродвигател с пос­ледователно възбуждане , импулсен регулатор за плавно и с мини­мални загуби регулиране на скоростта на тяговия електродвигател, лине­ен контактор и реверсивни контактори, апаратура за управ­ление в командните вериги, апарати за контрол – моточасовник и индика­тор за състоянието на акумулаторната батерия, звукова и светлинна сигнализация.
Присъединяването на електрическата уредба към акумулаторната батерия става чрез щепселно съединение. За аварийното изключване на електрическата уредба е предвиден авариен прекъсвач.
Задвижването на електрокара става при включен ключ за командни и сигнални вериги, при включен превключвател към крачната спирач­ка (изключена крачна спирачка), включен превключвател към седалка­та (водач върху седалката) и натиснат педал на командния орган.
Степента на зареденост на акумулаторната батерия се сигнализира от идикатор, свързан с електронен модул. Индикаторът има стрелка, която се премества от дясно наляво (зелено,жълто,червено поле на скала­та) . Когато стрелката достигне края на зеленото поле (съответствуващо на 75% разреждане на батерията), един светлинен мигащ сигнал върху идикатора предупреждава, че електрокарът работи на "резервна енергия". Това е моментът на оптималното разреждане и е необходимо да се замени бате­рията или да се зареди. Ако на машината се постави недозаредена батерия, индикаторът отразява състоя­нието на зареденост на предидущата батерия. Затова батерията трябва да е напълно заредена.
Осветителната инсталация включва: предни пътепоказетели и габарити, челни фарове, задни комбинирани осветителни тела ( пътепоказетели, габарити ) и стоп-светлина.
Силовата верига е защитена от силов предпазител, оперативните вериги към регулатора имат отделен предпазител, а всяка от осветителните и сигналните вериги е защитена със собствен предпазител.

- Влекачи и ремаркета
Влекачът е предимно за вътрешнозаводски, складов и гаров транспорт, за транспортни операции на пристанища, аерогари и търговски комплекси, предназначен е за превоз на ремаркета по равни или леко наклонени пътища с твърда настил¬ка. Електрокарът работи при температура на околната среда от - 25°С до + 40°С и влажност на въздуха 80% при + 20°С.
Нормално композицията се комплектова с ремаркета за 2 т товароносимост както следва:
ЕТ 508 – 2 бр.
ЕТ 513 – 4 бр.
ЕТ 515 – 6 бр.

- Подвижна товарна рампа
Рампата е моделирана и конструирана да извършва различни товаро-разтоварни дейности между две нива от земята към друга платформа (най-често камион).
Подвижната товарна рампа представлява заварена стоманена конструкция от профили и тръби, покрита със специална ламарина, осигурена срещу подхлъзване.
Състои се от следните части: ходова част, на която са монтирани бандажни колела и два броя цилиндри, които променят положението на платформата посредством ръчната хидравлична помпа.
На предния край на рампата, от двете страни, са монтирани конзоли, върху които са прикрепени вериги с куки, служещи за захващане на платформата към транспортното средство, а в задната част е монтиран теглич с верига, служещ за транспортирането на рампата с електрокар или мотокар.