НУ "ХРИСТО БОТЕВ " - село Чинтулово

НУ "ХРИСТО БОТЕВ " - село Чинтулово

Адрес: с. Чинтулово, ул."Добри Чинтулов" 5

Тел.: 04513/24 13;

E-mail: nuhb@abv.bg

ЗА НАС

Начално училище „Христо Ботев” се намира на територията на село Чинтулово,община Сливен, област Пловдив. Бива създадено през далечната 1882 година, като класно училище, а първите учители са били родолюбци от селото. Настоящата сграда на учебното заведение е създадена през 1932 година. В НУ „Христо Ботев” се обучават деца от 1-ри до 4-ти клас в една смяна, която е целодневна.
Въпреки че, се намира в малко селце , училището предлага на своите възпитаници качествена подготовка и обучение.НУ „Христо Ботев” разполага с добре поддържана материална база - множество класни стаи и кабинети, библиотека и голяма спортна площадка.
Училищната подготовка на децата в НУ "Христо Ботев" Чинтулово е поверена на професионално квалифициран преподавателски състав, който им дава един отличен старт в живота за да могат да се развиват в правилна насока занапред.
За да бъде училищния живот по богат, пълноценен и интересен за децата, училището работи усилено по много проекти на МОМН.  Училището е с общинско финансиране.

ДИРЕКТОР

В момента директор на училището е Радостина Йонкова.